A legújabb munkahelyem első feladata

Bizonyára sok ember számára nem kell bemutatnom azt az érzést, amikor az évek során szerzett tapasztalat eredményeként a munkahelyén az ember már nem találkozik olyan feladattal, ami kihívást jelentene, ami fejlesztené, amit tovább segítené a szakmai útján. Ezekben az időkben az ember mérlegelni kezdi, hogy az új munkahely kihívásai és egyben lehetőségei, az új munkatársak, a jelenlegi munkahelyi légkör és munkahelyi csapat mennyit ér számára. Én is egy ilyen döntés előtt álltam nemrég, hiszen már egyáltalán nem tudtam a munkahelyemen fejlődni, nem kaptam olyan feladatokat, amelyek kihívást jelentettek volna és amik a szakmai karrieremet emelték volna, azonban nagyon szerettem a munkatársaimat, és nem szerettem volna egy új közegbe kerülni, és új csapat tagja lenni. Az én mérlegelésemben azonban mégis a jövő lehetőségei, és a szakmai fejlődés lehetősége nyomott erősebben a latba, és egy új munkahelyet kerestem. Teljesen új profilú cégnél helyezkedtem el, ahol ugyanúgy a beszerzési területen kezdtem el a munkát, de már a mezőgazdasági viszonylatokban.

Nem mondom, hogy egy-egy pillanatban nem fordult meg a fejemben, hogy rosszul döntöttem, hiszen amikor a tárcsa beszerzés vagy az eke beszerzés feladatával kellett szembesüljek, és nyilván az ehhez kapcsolódó hiányosságaimmal és fejlődési feladataimmal együtt álltam a feladat előtt, nem volt könnyű a helyzetem, elég nagy súlyként nehezedett a feladat a vállamra. Hála a jó égnek a céges partnerünk, az umwelt csapata hihetetlen nagy segítséget nyújtott abban, hogy gyorsan és hatékonyan fel tudjam venni a fonalat, és be tudjam hozni a hiányosságaimat. Ez a kis csapat profi munkát nyújt annak tekintetében is, hogy az ember tökéletes választási lehetőséget tudjon a döntéshozók elé terjeszteni.

Így aztán összességében azt mondhatom, hogy az új munkahelyem első feladata bár kétségeket is hozott számomra, de megmutatta, hogy nemcsak jól döntöttem, hanem jó helyen is vagyok, hiszen még a céges kiszolgáló partnerek is tökéletes lehetőséget adnak számomra a fejlődéshez és az előremenetelhez. Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy ilyen helyzetekben bátran hozzon döntést, és vágjon bele az új kalandokba, mert biztos vagyok benne, hogyha valaki fejében megfordul már a váltás, annak oka van és akkor bizony lépni kell.