10 Pokémon Go bejelentés: csapatvezetők, Pokémon Center, Pokémon tenyésztés

10 Pokémon Go bejelentés érkezett hozzánk a Comic-Conról, melyet a Kotaku csapata tett közzé nemrég, és elég fényes jövőt ígér a játéknak.

Rengeteg ember gyűlt össze a San Diegoi Comic-Conon, mivel mindenki arra számított, hogy egy legendás Pokémon fog megjelenni a tájékoztató alatt, azonban ez nem történt meg. Helyette viszont a következő információk láttak napvilágot:

1. Pokemon Go csapatvezetők

pokemon go csapatvezeto

A fejlesztők szerint a játéknak szerves részét fogja alkotni a csapatjáték, melyben a három vezető fog küldetéseket adni a játékosoknak. Candela a Valor csapat vezetője, Blanche a Mystic csapaté, Spark pedig az Instinct csapat élén áll. Minket egy kicsit FinalFantasy VIII-ra emlékeztet.

2. Rejtett dolgok

A játékban még vannak rejtett dolgok, más néven easter eggek, amiket nem találtak meg a játékosok. Ez azért érdekes, mert néhány napja tették közzé, hogy sikerült feltörni a forráskódot, amiből egy hosszú listányi infó derült ki.

Egyébként ilyen easter egg például, hogy ha Eveet-nek Pyro, Rainer vagy Sparky nevet adnak, akkor a Pokémon Flareonná, Vaporeonná illetve Jolteonná fejlődik. Ehhez hasonló dolgokat keress, hátha te találod meg a húsvéti tojást…

3. PokeStop változások

Nem teljesen világos számunkra, azt írták lehetőség lesz megváltoztatni a PokeStopokat, és a környezetedet neked tetsző játéktérré alakítani. Ez vonatkozhat arra, hogy ismét lehet majd ajánlani új helyeket, esetleg át lehet őket nevezni… Ha van róla bővebb infód, írd meg légyszives hozzászólásban!

4. Pokemon Center

Végre bejelentették, hogy Pokemon Center is bekerül a játékba, így sokkal gyorsabban fel lehet gyógyítani, illetve újra lehet éleszteni kidőlt Pokémonjainkat. A kérdés mindössze az, hogy ezek hol fognak megjelenni? Van még rengeteg szabad hely az Ingress portál adatbázisában, így mi arra tippelünk, hogy ahol eddig volt emlékmű, nevezetesség, látnivaló, de nem volt sem PokeStop, sem edzőterem, ott fog megjelenni a Pokemon Center.

5. Edzőterem bővítés

Újabb homályos utalás: bővülni fog az edzőtermekben végezhető tevékenységek listája. Nyilván azért szivárogtatnak ilyen lassan, hogy fenntartsák az érdeklődést, és a magunk részéről ez sikerül is.

Vajon a harcrendszeren változtatnak? Vagy komolyabb egymás elleni küzdelmekben lehet harcolni? Esetleg behoznak nagy arénákat, mint a sorozatban? Te mire tippelsz?

6. A játék 10%-on

A Niantic fejlesztőcsapat szerint, a játék jelenleg 10%-os fejlesztési fázisban van, ami azt jelenti, hogy még rengeteg újdonságot fognak behozni. Ilyen hír még nem röppent ugyan fel, de reménykedünk benne, hogy ez azt jeleni, hogy a 6 generáció összes Pokémonja bekerül a játékba.

7. Pokémon tenyésztés

A Pokémon tenyésztés jelenleg még nincs beépítve a játékba, egyelőre csak ötletelés fázisában tartanak. Azt mondták, határozottan tetszik nekik a többi Pokémon játékban működő tenyésztésrendszer.

A Pokémonok lehetnek hímek vagy nőstények, párosíthatod őket, amiből tojás lesz, azt kikeltetve pedig egy új, erősebb Pokémon. Jól hangzik!

8. Legendás madarak

A legendás madarak valamilyen módon a csapathoz kapcsolódnak, amint azt a logók is mutatják. Az, hogy ez a történetben mutatkozik-e meg, vagy a megszerzésükhöz kell valami extra durvát tenni, még nem világos. Annyit viszont közöltek, hogy amíg nem lesz mindenhol elérhető a Pokemon Go, valószínűleg nem fogják szabadon engedni a madarakat.

9. Pokémon csere-bere

Ezaz! A játékba be fog kerülni a csere rendszer! Ha extrém mázlista vagy, és egy eddig még nem látott Dittoból elkapsz 3-at is, lehet, hogy a világ másik feléről kapsz majd látogatókat, akik bármit megtesznek neked egy cseréért.

Annyit azonban kikötöttek, hogy amíg a szerverek nem működnek 99%-os biztonsággal, és gyakoriak a lefagyások, nem kerül bevezetésre a csere.

10. A 3 lépés hiba

Azt mondták, hogy tudnak a 3 lépés hibáról, és dolgoznak rajta. Talán te is találkoztál már vele, ez azt jelenti, hogy a térkép szerint minden Pokémon 3 távolságra van tőled, akármennyit is gyalogolsz. Így hiába jelenik meg egy, még nem látott Pokémon, nagyon nehéz meghatározni a pontos helyzetét.