13 ötlet a Pokemon Go kövektező frissítéséhez

Minél többet játszunk vele, annál gyakrabban merülnek fel hiányosságok, jutnak eszünkbe világmegváltó ötletek, melyeket érdemes lenne megfontolniuk a fejlesztőknek. Körbenéztünk, hogy másoknak mi a véleménye erről, a végeredmény pedig 13 ötlet a Pokemon Go következő frissítéséhez.

Küldetések

A csapatkapitányok megérkezésével kilátásba helyezték a küldetéseket, de erről semmilyen konkrét információt nem közöltek a mai napig. Nem csoda hát, hogy a rajongók maguk kezdtek el ötletelni. Jó lenne olyan küldetése, ahol

  • A rakéta csapat elfoglal egy edzőtermet vagy PokeStopot, amit vissza kell szerezni
  • Snorlax fekszik az úton, segíts eltakaríani onnan
  • Gyűjts 6 bogyót a Pokémonjaidnak

Neked van valami jó küldetés ötleted? Írd meg nekünk hozzászólásban!

Pokemon Go Snorlax az úton

Több Pokémon kijelölése átvitelkor

Nincs annál unalmasabb, mikor 40 Ratatát kell átküldened professzor Willownak. Jó lenne, ha egyszerre ki lehetne őket jelölni, akár úgy, mint Google fotóknál, akár csak pipálgatni.

Profitálás Lure modulból

Ha már egyszer sokan használják az általunk lepakolt Lure modult, jó lenne profitálni belőle. Akár PokéCoin akár tapasztalati pont ütné a kihelyező játékos markát, mindkettő arra ösztönözné őket, hogy többet tegyenek ki.

Fénykép készítés

Teljesen meglepődtünk, mikor 10 perc keresgélés után sem tudtuk elővarázsolni elfogott Pokémonunkat, hogy képet készíthessünk vele. Rá kellett döbbennünk, hogy ilyen funkció nincs a játékban, pedig hatalmas képeket lehetne készíteni, ami a játéknak is nagy reklám lenne.

Csapat váltás

Bizony, néha van olyan, hogy az ember csapatot szeretne váltani. Ha erre egyszeri lehetőséget, vagy minden váltás után drágulót (első váltás 100 PokéCoin, második 200…) biztosítanánk, az tök jó lenne.

Edzőterem pihi

Kifejezetten idegesítő tud lenni, amikor teljesen legyalulsz egy edzőtermet, és mielőtt beletennéd saját Pokémonod, az eredeti csapat ott leselkedő tagjai azonnal feltöltik sajátjaikkal. Hagyhatna a rendszer egy 60 másodperces pihenő időt, amíg a harcosok is fel tudnak készülni a feltöltésre.


Szinteknek megfelelő edzőtermek

Városon belül lehetne többféle erősségű edzőterem, melyekbe kizárólag 1-5, 5-10 erősségű Pokémon tehető, így a kezdő játékosok nem azzal szembesülnének, hogy a városban minden terem legyőzhetetlen számukra.

Chat, csere, ismerősök

Ez egy szociális játék, így valószínűleg mindegyikre lehetőség lesz előbb vagy utóbb. A közös bandázás megszervezésében nagy segítség lenne a chat és ismerős rendszer bevezetése, a csere pedig ösztönözné a való életben történő nagyobb találkozók létrehozását.
Pokemon go csere

Animáció kikapcsolása

Elsőre még nagyon vagány, de mikor már 20-adszorra nézed végig az elkapás utáni animációt, szivesen tovább nyomnád te is.

Pokémon hangok

Amikor fülest bedugva járjuk a várost, nagy flash lenne, ha a közeli Pokémonok hangja felszólalna. Egy távoli halk Pikachu, vagy egy közeli “Charizard” felüvöltés biztosan megdobná minden játékos pulzusát!

Térkép

A napokban egymás után kapcsolják le a Pokémon Go térképeket. Ezzel nem lenne probléma, ha a Niantic elkészíteni saját térképét, akár az Ingress játékuk alapján. Már az is nagy segítség lenne, ha az edzőtermek és PokéStopok fel lennének tüntetve, így nem céltalanul kellene bolyongani ismeretlen városokban.

Szerencsére amit mi találtunk, még működik!

Harc akárkivel

Ha a környéken egy edzőterem sincs, de laposra szeretnéd vasalni valakinek az arcát, jól jönne egy rögtönzött harc lehetősége.

Felesleges cuccok eladása

Naponta hány percet töltesz felesleges dolgok kidobálásával? Mennyivel jobb lenne őket eladni PokéCoin-ért, hogy aztán valami hasznosabbat vehess rajta…

Van jobb ötleted? Írd meg hozzászólásban!