9 tipp, hogy túléld az első heted a kollégiumban

1. Hagyd nyitva az ajtód

A nyitott ajtó módszer a leggyorsabb útja az ismerkedésnek. Nyitott ajtó = barátságos lakók, akikkel lehet egy jót beszélgetni.

Ha úgy érzed, a nyitott ajtó ellenére kevesen térnek be a szobádba, próbálj ki egy vicces ajtótámaszt, ami máris alapját képezheti egy kellemes beszélgetésnek:

Vicces ajtó támasz
Vicces ajtó támasz

2. Pakold ki a cuccaid minél hamarabb

A honvágy könnyen hatalmába kerítheti azokat, akik még nem voltak soha kollégisták, vagy teljesen egyedül jöttek egy idegen környezetbe. Az egyik legjobb módszer a honvágy legyőzésére az, ha minél hamarabb otthonosabbá teszed szobádat, kipakolod a dobozokat és bőröndöket, majd besúvasztod őket a szekrény mélyére. Hozz el otthonról mindenféle csetreszt, vagy vásárolj be Veszprém valamelyik dekor boltjában, és alakíts ki egy teljesen új, mégis kellemes környezetet.

Hamarosan indul a Panda Szoba Szépségversenyünk, érdemes már most elkezdeni összedolgozni a szobatársakkal!

Panda Szoba Szépségverseny
Panda Szoba Szépségverseny

3. Fedezd fel a kampuszt!

Három elkülönített részen zajlik az oktatás a Pannon Egyetemen: felső kampusz, alsó kampusz és a Vár. Mindegyiknek megvan a maga szépsége, jellegzetessége ami miatt havonta egyszer biztosan el fogtok látogatni oda.

A felső kampusz ad helyet az M, N, O épületeknek, a Hotel Magister kollégiumnak és a keddi bulikról ismert DC klubnak.

Az alsó kampuszon található az A, B, C, E, I épület, a K egyetemi könyvesbolt, a Jedlik Kollégium, a Központi Kollégium benne a Kollégiumi Irodával és a Panda Büfével.

A Vár területén található a Vár kollégium, és a V épület, valamint az utca végéről csodálatos látvány tárul a szemünk elé.

4. Ne tölts sok időt egyedül

Főleg ne az első éjszakáidon! Nem, nem arra célzunk, hogy első héten szedj fel valakit, annak is megvan a maga ideje!

Eleinte igyekezz minden kolis rendezvényen, szintes találkozón, esti filmnézésen részt venni. Ha valaki felveti egy jó kis társasozás lehetőségét, ne mondj nemet, sőt! Ha te magad szeretnél kezdeményezni, érdeklődj a Panda Büfében, nálunk hamarosan lehetőség lesz társast bérelni. Ha kíváncsi vagy rá, milyen társasjáték napokat szoktunk szervezni, itt megnézheted őket.

5. Találkozz annyi emberrel, amennyivel csak tudsz

Kopogj be a szint összes szobájába, mutatkozz be, és mondj magadról valami érdekeset. Biztos furcsának fog tűnni az ott lakóknak, viszont garantáltan emlékezni fognak rád később.

Úgy érzed teljesen átlagos vagy, és nincs semmi jó sztorid? Beszélj a sorozatokról amiket szeretsz, a filmekről amiknek rajongója vagy, a könyvekről amiket kiolvastál. Nem is gondolnád mennyi Star Wars, Harry potter vagy anime rajongó van a kollégiumokban.

Nekünk is van egy PandAnime klubunk, amit igyekszünk havonta összehívni. Itt társasozunk, beszélgetünk, rajzolunk, a végén pedig nézünk egy jó filmet.

PandAnime veszprémi anime klub

6. Ha nincsenek barátaid, az sem baj…

Ha úgy érzed, a megismert emberek közül mindenki egy kicsit furcsa, és egyikkel sem lennétek országos cimborák, ne ess pánikba! Ez még csak az első hét, az egyetem 3-7 éve alatt bőven le fog cserélődni a baráti társaságod 1-2 alkalommal.

Vegyél részt kolis programokon, szint vetélkedőkön, tanulj együtt a többiekkel, és néha menj el bulizni is.

7. Nagyon sokan pont olyan feszültek, mint te

Úgy érzed bénán jönne ki, ha csak úgy bekopognál egy szobába? Gondolj csak bele, te mennyire felszabadulnál, ha valaki besétálna az első héten, és elkezdene beszélgetni veled!

Akármilyen keménynek mutatják magukat a többiek, sok-sok kollégista év kell ahhoz, hogy valaki új helyre költözve egyből otthon érezze magát.

8. Mindig legyen nálad cukor vagy csoki

Nem tudsz bekapcsolódni egy beszélgetésbe? Hogy ne érezd magad feleslegesnek a szobában, legyen nálad egy doboz cukor vagy csoki, amit néha körbe kínálsz.

haribopanda

Ezt a taktikát sikeresen alkalmaztuk 2010-ben a Teleki kollégiumban, ami máig tartó barátságokat eredményezett.

9. Egyél finomakat

Nyilván a végén saját malmunkra hajtanánk a vizet: ha nincs időd, nem szeretsz vagy egyszerűen lusta vagy főzni magadra, próbáld ki ételeinket. Direkt leszűkítettük kiszállítási körzeteinket az Egyetemvárosra, hogy gyorsabban kiérjünk az ételekkel a Magister és Jedlik kollégiumba.

Pizzáink finomak, tálaink laktatóak, salátáink egészségesek, és megpróbálunk mindig valami játékot kapcsolni a rendelések mellé.

Panda Pizza Veszprém

A befolyt összegeket igyekszünk kolis rendezvényekre, állatvédő egyesületek működésére, társasjáték napok és anime találkozók szervezésére fordítani.