Egészséges étkezés az egyetemen

Tanulás, edzés, buli, kinek van ideje ezek mellett helyesen táplálkozni? Pedig a hosszú élet ritka, úgyhogy nem árt néha odafigyelni, hogy az egészséges étkezés az egyetemen is meglegyen, ne csak otthon a mama főztje által.

Miért marad el az egészséges étkezés az egyetemen?

Egy egészséges Görög saláta
Egy egészséges Görög saláta

Általában 3 fő oka van annak, hogy az egészséges táplálkozás kimararad az egység sugarú hallgató mindennapjaiból:

1. Nincs rá pénz

Bizony, nem két fillér elkészíteni egy igazi tonhal salátát, ahogy az egészséges gyümölcsök ára is elég magas az év azon részében, amikor épp tanítás van.

2. Lustaság és időhiány

Nyilván te is tapasztaltad már, mennyivel egyszerűbb rendelni egy pizzát, betolni egy csomag kekszet, vagy átmenni a pékségbe valami harapni valóért, mint bevásárolni minden alapanyagot, kipakolni a konyhába, megfőzni az ebédet, majd evés után elmosogatni.

Mosogatás tipp: húzz egy tiszta zacskót tányérodra, és csak ez után tedd bele az ételt. Miután végeztél a vacsival, csak lehúzod a zacsit, kidobod a kukába, és már is ott a tiszta tányér 😉

Tájékozatlanság

Fogalmad sincs a helyes táplálkozásról, esetleg a főzés nálad is kimerül a vajas kenyérnél és a kukorica pattogtatásnál? Szerencsére van néhány tippünk, ami segíthet rajtad!

Egészséges, finom, olcsó, gyors

Vega tál a Pandáktól
Vega tál a Pandáktól

Mindenkinek magafelé hajlik a keze, azonban mi nem csak magunkat szeretnénk reklámozni. Hogy lásd, van választási lehetőséged, előre tettük a többieket:

Egyetemi menza

A Központi Kollégium mögött (Egyetem utca 12.) található az egyetemi menza, ahol minden nap van olyan étel, mely zöldség körettel, bulgurral, hallal vagy csirke színfilével kérhető, így biztosítva az alacsony kalória és magas vitamin tartalmat. Nem drága, 11:30-tól van lehetőség ebédelni náluk.

MangoCoop

Ha mész felfelé a Hóvirág utcán, kicsit beljebb bal kéz felől található a kis posta. Az épület másik oldalán van a kedvenc MangoCoop nevű zöldségesünk, ahol szinte mindíg van friss zöldség, gyümölcs (és paradicsom). Ha megkívánod az érett cseresznyét, vagy egy lédús roppanós paprikát, mindenképpen érdemes benézni ide.

Kedvenc falatozó

A Központi Kollégium végében, a 10 emeletes panelház földszintjén van a Kedvenc falatozó, mely elsősorban étel érzékeny embereknek kínál süteményeket, jégkrémet és más finomságokat.

Panda Büfé

A veszprémi Pandák (mi), az egyetem környékére szállítanak ki pizzát, salátát, rántott húst és más finomságokat. Egészséges ételeink közé elsősorban salátáink tartoznak, nézz körül étlapunkon. Gyors kiszállítás, olcsó árak, sok akció, próbálunk mindennel a kedvetekben járni!