Father.io lövöldözős játék a való világban

A Father.io egy kiterjesztett valóságban játszódó lövöldözős játék. Abban hasonlít a Pokemon Go-hoz és az Ingress-hez, hogy ehhez is a mobiltelefonodat használod, azonban míg ott magányos farkasként is tudtál tevékenykedni, itt mindenképpen fel kell venned a frontális harcot az ellenfelekkel.

Ha belekezdesz, a napjaid adrenalintól, taktikáktól és stratégiai döntésektől lesz felfűtve. Mindig résen kell lenned amikor valaki fényképezésre emeli a telefonját, mert nem tudhatod melyikből fog elsűlni egy lövés.

Father.io inceptor

Na jó ez így nem teljesen igaz, mivel a telefonhoz csatlakoztatni kell egy Inceptor nevű egységet, mely a világ első direkt játékhoz készített külső mobiltelefonos hardver egysége. Az eszköz elméletileg lehetővé teszi, hogy akár 50 méter távolságba is ellőj a virtuális világban, a találatokat pedig 6 darab infravörös szenzor értékeli ki.

Méretben akkora mint egy kulcstartó, a válaszideje pedig 30-50ms körül van, aminél azért a legtöbben láttunk már rosszabbat Counter Strike-ban vagy más FPS játékban.

iOS és Android telefonokra is lehet csatlakoztatni Bluetooth Low Energy segítségével, úgyhogy elvileg feleslegesen nem fogja leszívni az aksit, ettől függetlenül kétlem hogy huzamosabb ideig lehetne játszani vele.

father.io inceptor

Számomra a videókból nem teljesen világos, hogy lehet-e lőni “védtelen” járókelőkre akiknél egyébként ott az inceptor csak nem helyezték fel a telefonra.

Ha a lövöldözés nem jön be

Akkor se csüggedj, ugyanis a játék stratégiai részében lehetőséged van területek elfoglalására. Ehhez mindössze mászkálnod kell a környéken, és nézni ahogy bekékülnek a kis négyzetek. Az elfoglalt területek számának energiakorlátja van, így nem tudsz ész nélkül mindent meghódítani.

Később az általad elfoglalt területekről nyersanyagot és pénzt gyűjthetsz be, illetve építhetsz napelemet, raktárat, bányákat és a későbbiekben sok mást is.