Fekete-fehér képből színeset egyetlen kattintással

Régi fotókat nézegetve nehéz azonosulni a képek szereplőivel, mivel a színek hiánya miatt olyan, mintha egy másik világba pillantanánk be. Ezen segít az Algorithmia egyik mélytanulás szoftvere, mely fekete-fehér képből színeset varázsol egyetlen kattintással!

Először lássunk két képet, hogy legyen miben kételkedni, aztán pedig a magyarázatot és a linket, hogy te is ámulhass rajta!

fekete-feher-kepbol-szines
Ez az egyik példa kép az oldalukon.

Azonnal ki kellett próbálnunk, mert a Panda gyakorlatias állat, csak azt hiszi el, amit a saját szemével lát. Íme:

Colorized picture with algorithmia
Véletlenszerűen kiválasztott kép, megbikózott vele.

Ezzel bizony egyszerű lett volna megnyerni a Színezz és Nyerj játékunkat! Vajon egy sima fekete-fehér Panda mennyire akasztja ki a rendszert?

Fekete-fehér képből színeset

A varázslatért pedig a deep learning, magyarul a gép mély tanulás a felelős. Így nevezik azt, amikor a programok emberi gondolodást utánoznak, ami pont annyira félelmetes, mint amennyire lenyűgöző.

Az Algorithmia 15 mély tanulásos algoritmust adott hozzá nemrég rendszeréhez, melyeket beépíthetünk bármelyik oldalunkba, ha lecsengetünk pár bim-bambusz rügyet. A dolog szépsége, hogy a számításokat nem a saját gépünkkel kell elvégezni, elég elküldeni az adatot amin dolgozni kell, és abrakapanda, vissza is kapjuk az eredményt.Más kérdés, hogy valószínűleg azért a saját szerver parkjukban végzik a kemény munkát, mert a rengeteg adatnak hála, így egyre okosabb és okosabb lesz az algoritmusuk.

Próbáld ki!