HotDog a világ minden tájáról

Jövőre talán ismét felvesszük a HotDog-ot étlapunkra, addig azonban tanulmányozzuk más országok variációit, ezek közül mutatunk be néhányat.

Kórea: Corn Dog

A virslit hullámos krumplival veszik körbe, pálcára húzzák, megsütik, majd nyakon öntik egy adag ketchuppal. Elmajszolnánk.

CornDog
CornDog

Japán: OctoDog

A nevet mi találtuk ki, mivel a japánok a virslit polip alakúra formázzák, kisütik és így teszik bele az ebédes dobozkáikba (bento box). Érdemes rákeresni, nagyon kreatív és étvágy gerjesztő megoldásokat rejt egy-egy ilyen bento box.

OctoDog
OctoDog

Chicago: Hotdog gazdagon

Itt nem spórolnak a belevalóval! A virsli mellett van bőven uborka, egész pepperóni, hagyma, mustár, zeller só és egy uborkához hasonlító zöld savanyúság, a relish. Ez utóbbi kicsit félelmetesnek tűnik a maga neonzöld színével, de mindenképpen kipróbálnánk!

Chicago hotdog
Chicago hotdog

Guatemala: Avokádós hotdog

Vannak ételek, melyek csak egy adott országra jellemzőek, a hotdog azonban nem ilyen. Ennek ellenére minden nemzet megpróbálja kicsit egyedivé tenni a maga módján. Guatemalában például avokádó krémmel ágyaznak meg a virslinek, majd kicsit színesebbé teszik majonézzel, ketchuppal és mustárral.

Guatemala hotdog
Guatemala hotdog

Peru: hotdog kifli nélkül

Felmerül a kérdés, hogy mitől is hotdog a hotdog. Valószínűleg a kifli és a virsli az alap, ezt lehet megbolondítani mindenféle extrával. Peruban azonban szinte lehetetlen találni kiflibe bujtatott virslit, a hozzá legközelebb álló étel ez a tányéron felszolgált virsli lesz krumplival. Aki furcsának találja ezt a megoldást, gondoljon csak bele, hogy mi is gyakran eszünk kebabot tányérban, csak annak gyros tál a neve, vagy a mi esetünkben Csirkés sali.

Peru hotdog
Peru hotdog

Brazil hotdog

A brazilok a virslit egy paradicsomos salsa szósszal fedik be, majd különféle salátákat és sonkát kockáznak rá, megszórják egy kis főtt kukoricával, parmezánnal, majd az egészet megkoronázzák egy adag ropogósra sült vékony szalmakrumplival. Omnyomnyomnyomnyom…

Brazil hotdog
Brazil hotdog

PandaLand: PanDog

Természetesen a Pandáknak is van saját specialitásuk, mégpedig a pizza szélébe tekert ketchupos virsli, középen mustáros tejföllel, sonkával, kukoricával és sok sok sajttal!

PanDog
PanDog

Neked melyiktől kezd el csorogni a nyálad? 🙂