Ingress Veszprém Pandáival: foglald el a várost!

A Földön megjelent egy rejtélyes anyag (eXotic Matter), melyet egy titkos szervezet, a Niantic Labs kutatói vizsgálnak. Áttöréshez értek, aminek következtében Veszprém és a világ lakossága két részre szakadt: felvilágosultakra és ellenállásra. Előbbiek úgy gondolják, hogy az anyag és a vele járó technológia segít az emberiség fejlődésében, míg utóbbiak szerint veszélyes a tűzzel játszani, és a további kutatások civilizációnk hanyatlásához vezet majd.

Ingress Panda Veszprém
A pandák felvilágosultak

Foglald el a világot

Az új anyag sajnos szabad szemmel nem látható, ezért a tudósok létrehoztak egy Ingress nevű alkalmazást, melyet telefonra telepítve, annak GPS és internet kapcsolata segítségével, a körülöttünk lévő dolgokat teljesen más szemmel nézhetjük.

Feltárul előttünk egy kék és zöld hálókkal beszőtt világ, ahol a szobrok, emléktáblák és nevezetességek helyén portálok nyíltak. A játék elején szó szerínt színt kell vallani, és eldönteni melyik csapathoz tartozol. Innentől kezdve telefonod segítségével elfoglalhatod a portálokat, rezonátor tornyokkal megerősítheted, legvégül pedig hármasával összekötheted őket.

Ingress világ
Az szobrok helyén portálok nyílnak

Ezekhez viszont egyvalami még elengethetetlen: ki kell mozdulni otthonról! Első fél óra játék után, ha az embert (Pandát) magába szippantotta a játékélmény, képes órákat bolyongani a városban, és portálokat foglalni.

A legjobb élményt természetesen az biztosítja, ha nem egyedül vágunk neki az útnak, hanem 2-3 baráttal, így néhány óra alatt, akár teljes városrészeket is el lehet foglalni.

Fejlődés, pontszerzés

Az Ingress sokféleképpen tartja számon aktuális szintünket, ebből az egyik egy hagyományos fejlődési rendszer, ahol Akció Pontok segítségével lehet előrébb lépni. Ezeket szinte minden akciónkért megkapjuk, a legtöbbet viszont három portál összekötése, és ezáltal egy terület lefedése hozza.

Saját fejlődésünk mellett csapatunknak is szerezhetünk pontokat, mégpedig területek lefedésével, azonban ebben van egy csavar. Ugyanaz a lefedett terület több pontot ér egy sűrűbben lakott területen, mintha kint a pusztában, vagy egy tó fölött hoztuk volna létre, mivel forgalmas területen több támadás érheti, ezáltal nehezebb magtartani.

Ingress Magyarország
Másfél éve az ellenállás alkotása

Ilyen, és ehhez hasonló akciókhoz rengeteg szervezés kell, mivel csak akkor lehet két pontot összekötni, ha a köztük lévő linket nem keresztezi másik. Az útvonalat gondosan meg kell tisztítani előtte, és addig tisztán is tartani, amíg társunk létre nem hozza a portálok közti linket.

Medálok

Különféle medálok megszerzésére is lehetőség van, sőt egy adott szint fölé nem is léphetünk, ha nincsen meg belőlük néhány ezüst vagy arany.

100 km sétálás után már miénk lehet egy ezüst Trekker medál, de lehet medálokat szerezni portálok foglalásával, mezők létrehozásával, vagy ami az egyik legnehezebb, portálok megtartásával is.

Ingress geek
Rengeteg geek cuccot lehet találni, ami csak növeli a játék élvezetét

150 napig kell megtartani egy portált, hogy megszerezzük érte a legértékesebb fekete medált. Ehhez többek között folyamatosan tölteni kell a portált energiával, mert 8 nap után magától lemerül, illetve figyelni kell, hogy ha valaki támadni kezdi, azonnal oda tudjunk menni megvédeni.

Ingress és Veszprém

Veszprém szerencsére tele van szobrokkal és nevezetességekkel, így egymás hegyén hátán vannak a portálok. Ami látványosan kitűnik a többi közül, az a Vár utcája és a Kossuth utca, ahol több mint 60 portál van fél óra gyalogláson belül.

Szerencsére az egyetem alsó és felső kampusza is tele van portálokkal, így minden reggel van valami dolga az embernek órára igyekvés közben.

Mi Pandák, a felvilágosult zöldek mellett tettük le a voksunkat, de ahogyan azt majd ti is tapasztaljátok, a játékbeli viszályok és ellentétek egyáltalán nem mutatkoznak a való életben. Minket is ellenállók tanítottak meg az alapvető dolgokra, mi is nagyon szívesen segítünk az új kékeknek elsajátítani a kezdő lépéseket.

Ingress pulcsi
Mutasd meg melyik csoporthoz tartozol!

Ha úgy gondoljátok szívesen részt vennétek egy virtuális valóságban, próbáljátok ki az Ingress alkalmazást! Egy hónap alatt nagyjából 500 Mb forgalmat generált aktív játék mellett, így egy középkategóriás mobillal és pár száz forinttal már bele lehet vágni.

További információkat a következő oldalakon találtok a játékról: