Limonádé jéghidegen, Veszprém tikkasztó napjaira

Meleg napokon a forró pizza mellé kínálnunk kell valami hűsítőt, és ez nálunk évek óta nem más, mint a limonádé.

Jéghideg limonádé Veszprém Pandáitól
Jéghideg limonádé Veszprém Pandáitól

Veszprém a szelek városa, így a napokat általában hűvösebbnek érezzük mint amilyenek valójában, azonban így is tapasztalható, hogy napról napra melegebb lesz. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy pizza, hamburger és sültkrumpli a legkelendőbb ételünk, nem csoda, ha az emberek valami hűsítőre vágynak mellé.

Évek óta felkerül a házi limonádé itallapunkra, ami nagy népszerűségnek örvend helyi egyetemisták körében. A “recept” nem titok, bárki el tudja készíteni otthon, akinek van egy kis jege, citroma és menta levele.

Limonádé elkészítése

  1. Veszünk egy 4dl-es poharat, amit majd peremig töltve 5dl limonádét kapunk 🙂
  2. Kimérünk 5cl Piroska szörpöt tetszőleges ízben és a pohárba öntjük. Nálunk a limonádé kiwi, bodza és szamóca ízben kapható
  3. Szelünk egy vastagabb citrom szeletet, tépünk néhány levél mentát és miután beledobtuk a pohárba, egy törőfával alaposan átdolgozzuk, hogy kijöjjenek az ízek.
  4. Törünk némi jeget, és félig töltjük vele a poharat
  5. A poharat peremig töltjük szódával vagy savas ásványvízzel, majd teszünk bele egy szívószálat

Változatai

Természetesen ahány ház, annyi szokás, így rengetegféleképpen el el lehet készíteni ezt a hűsítő italt.

Van ahol tesznek bele cukrot, a citrom helyett csak a levét, máshol lime kerül az italba.

Amit érdemes még kipróbálni, az a gyömbér a menta helyett, ami rendkívül frissítő illatot kölcsönöz a mixnek, bár őszintén szólva nekünk nagyon furcsa volt, hogy az a finom gyömbér illat, amit éreztünk nem volt tapasztalható az ízben. Ráadásul hiába reszeltünk bele többet, csak annyit értünk el, hogy egyre csípősebb lett.

Ha már itt tartunk, van aki nem kíméli magát és a forró napokon képes chili paprikát darabolni bele.

Aki szuper egészséges limonádét szeretne magának, az a Piroska szörp helyett tegyen bele több citrom levet, és néhány szelet kígyó uborkát, ami ráadásul másnaposság ellen is kiváló. Állítólag 😀