Megérkezett az Arkham Horror LCG kártyajáték

Valami mérhetetlenül gonosz, ősi dolog kúszik be Arkham gőzölgő csatornafedelein keresztül, a ködös sikátorokba. Egy vagy azon kevesek közül, akik megakadályozhatják a katasztrófát az új Arkham Horror LCG kártyajátékban!

Alapvetően egy vagy két fős kooperatív játéknak tervezték, de ha vagy olyan szerencsés, hogy baráti társaságodban más is rendelkezik ezzel a játékkal, akkor a két szettel, akár 4-en is harcba szálhattok a gonosz ellen.

Arkham Horror kártyajáték, húzzunk bele!

A barátaiddal együtt, egy Arkham nevű New Englandi csendes városka polgárai vagytok, mindenki a maga képességével és hibáival…

arkham horror the card game box

Talán túl nagy falat volt számodra a teljes Necronomicon megírása, és a benne lévő rettenet már mindenhova üldöz. Talán valami belső dolog arra kényszerít, hogy felderítsd a más dimenziókból érkező gonosz nyomait, még akkor is, ha néha akadályoznod kell saját nyomozásod, hogy megőrizd szeretett városod lakóinak nyugalmát. Talán csak egyszerűen berezelsz, ha egy hullarabló kultistával futsz össze a macskaköves utcán.

Nem számít mi hajt, nem számít mi üldöz, minden erőd és félelmed benne lesz az egyedi kártya paklidban, ami segítségével keresztül kell verekedned magad barátaiddal együtt, a világot fenyegető rettentő szörnyűségeken.

arkham horror lcg

Éld túl a szörnyűségeket

Az Arkham Horror: The Card Game LCG kártyajáték, az eddigi kártyajátékoknál még jobban ötvözi a hagyományos pakli építő és szerepjáték elemeket. Egyike leszel a játék nyomozóinak, akinek erősségét és készleteit, az általad összeállított kártyapakli fogja meghatározni. Azonban mivel az Arkham LCG nyomozói saját személyiséggel rendelkeznek, lesznek olyan kártyák, melyeket kötelezően bele kell tenned a paklidba.

Például amikor az arkhami Roland Banks ügynökként próbálod felgöngyölíteni az események kusza szálait, a paklidnak tartalmaznia kell a Roland’s .38 Special és a Cover Up kártyát, egy alap gyengeséggel együtt, mint a Paranoia, vagy az Amnézia. Ezek a kártyák aztán belekerülnek Roland paklijába anélkül, hogy növelnék a pakli méretét.

Arkham Horror LCG kártyák

A paklidat olyan kártyákkal töltheted fel, melyek a karaktered osztályának megfelelnek. Ha ismét Roland példáját vesszük, nyomozó, védelmező vagy semleges kártyákat tud felhasználni. Összesen öt különböző osztály van a játékban, melyek valamely karakter elsődleges tulajdonságát reprezentálják. Minden osztály teljesen más játékstílust kíván meg, ha nem apokalipszissel és asztalborogatással szeretnénk végezni a az összejövetelt.

Arkham Horror kártya típusok

Talán a legfontosabb dolog, a rendelkezésre álló erőforrások és készletek felhasználásának szabadsága. Felfedezhetsz különböző helyeket, harcolhatsz szörnyek ellen, felkutathatod a megfelelő felszerelést, vagy furikázhatsz a városban attól függően, hogy melyik visz közelebb a végkifejlethez. Érdekes húzás, hogy nem a kezedben levő kártyák határozzák meg az akcióidat, hanem először eldöntöd mit csinálsz, majd az aktuális eseményhez vetheted be a kártyák valamelyikét.


Itt jön be a szerepjáték a képbe, ugyanis a történet szála annak függvényében kanyarodik tovább, hogy milyen döntést hozol egy vérre szomjazó élőholttal szemben, mihez kezdesz egy leleplezés előtt álló kultistával, vagy meddig tartod épen elméded az őrület borotva pengéjén egyensúlyozva.

A döntésednek következményei vannak!

Minden egyes kaland, amit az Arkham Horror: The Card Game LCG kártyajátékban lejátszol, mélyebbre visz a titkokkal teli város, sötét zugjaiba. Kultisták, rituálék, elátkozott házak, furcsa teremtmények, és talán még egy Mérhetetlen Vén másik világból áttörő csápjának nyúlványa…

Az Arkham LCG különálló küldetésekként is élvezhető kalandjáték, azonban idővel rá fogsz ébredni, hogy minden mindennel összefügg, és világossá válik az egész történeten átívelő téboly és őrület… Érdemes tehát kampány módban játszani a játékot, ahol az egyes kalandok komoly hatással lesznek a következő játékra.

Arlham Horror kampány

Kalandjaid során berezelhetsz, az őrület határára sodródhatsz, vagy szimplán megbolondulhatsz a tudatod mélyén kaparászó őrület foszlányaitól. Döntéseidtől függ, hogy csapattársaid veled, vagy ellened fognak dolgozni. Lehet, hogy a játékot sziklaszilárd becsülettel kezdted, később azonban meglátod a lehetőséget a sötétségben, és porig égetett pajták jelzik majd, merre jártál. Miért tennéd ezt? Mert rengeteg tapasztalati ponttal jár, és elképzelhető, hogy a városlakók érdekeit egyedül feltápolva jobban meg tudod óvni, mint együtt csapatban.


Az alap pakli három kalanddal érkezik, melyeket a Zealot éjszakája kampány kapcsol össze. Az első Összejövetel nevű küldetés kimenetelétől függ majd, hogy a későbbi kalandokat hogyan kell felállítani, illetve mennyi tapasztalati pontot gyűjthetsz és használhatsz fel paklid továbbfejlesztésére.

A kártyák többségén az ár alatt van egy pontozó sáv egytől ötig, mely a kártya szintjét jelzi. A kampány elején még nem birtokolsz ezek közül egyet sem, azonban a játék során szerzett tapasztalati pontokból megvásárolhatod és továbbfejlesztheted őket, ami által a karaktered is fejlődik. Ez a másik pont, ahol a játék ötvözi a szerepjátékot a kártyajátékkal.

ahc01_blinding-light-pip-callout

Kapu egy másik világra

Mivel az Arkham Horror: The Card Game egy “Élő kártyajáték”, az alap pakli nem csak egy szimpla küldetés, hanem egyenes kapu egy új világra, új dimenziókba, tele történetekkel, tudással és rejtélyekkel.

A továbbiakban Mythos Paklik, Delux Kiegészítők és új kampányok érkeznek, a hozzájuk tartozó kaland és játékos kártyákkal, valamint rettenthetetlen nyomozókkal.

arkham-horror-tentacles

Lépj be a titkok világába

Egy árny suhan végig halk léptekkel Arkham elsötétedett utcáin. Felhők borítják be a holdat és fakítják el a csillagok fényét, miközben finoman szitál az eső a város házainak megkopott cserepein. Távolságtartóan követed. Mi köze lehet ennek az alaknak a napokban történt eltűnésekhez? Hirtelen a tarkódon érzed valakinek a szemét. A szomszéd sikátorból mélyről jövő, szaggatott morgás hallatszik. Oda fordulsz, de nem látsz semmit…

A játék 2016 végén jelenik meg, addig is további információt az  Arkham Horror: The Card Game weboldaláról tudsz begyűjteni.