Panda fortélyok: konyha trükkök 1. rész

Panda szakácsKonyha trükkök nélkül nem is szakács a szakács, ezért összegyűjtöttünk nektek néhányat, hogy tudjatok vagánykodni az ismerősök előtt!

(Az itt leírt konyha trükkök felbecsülhetetlen értéket képeznek,  a Pandák generációról generációra adták tovább egymásnak a nagy Bambusz kódexben. Az, hogy most megosztunk veletek egy csipetnyi tudást belőle, békés szándékunk és tiszteletünk jele 🙂 )

Konyha trükkök 1. rész

  • Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor. Ha faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat.
  • A füstölt kolbászról úgy lehet a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá. Ezután gyorsan lejön a bőre.
Konyha trükkök: Hagyma sírás
Konyha trükkök: Hagyma és a sírás
  • Kevésbé könnyezünk a vöröshagymától, ha megmossuk hideg vízben és a kést is bevizezzük, mielőtt vágni kezdjük. A felezett hagymát, amit épp nem vágunk, friss felével lefelé fordítsuk a vágódeszkára, így kevesebb illóolaj kerül a levegőbe. A tudomány mögötte az, hogy a hagymában lévő olaj, amint vízzel érintkezik, savvá alakul (ezért csíp). Ha a szemünk helyett a kés fején, vagy egyből a hagymán zajlik le a folyamat, nem kell itatnunk az egereket.
  • Ha túl világos, sápadt a tojás sárgája, piskótához, rántottához, nokedlihez, tehetünk bele egy csipetnyi kurkumát. Nagyon szép színe lesz tőle.
  • A kávézacc a hűtőben is jó szolgálatot tesz: eltünteti kellemetlen szagokat. A szódabikarbóna is.
  • A rántott hús sokkal finomabb, ha a panírozásnál a tojásba egy kis sört is öntünk.
  • Ha mézet kell kimérned kanállal, előbb olajozzuk be egy picit a kanalat. Garantáltan lecsusszan róla a méz!
  • A ruha nem elég fehér? Áztassuk 10 percig egy szelet citrommal a meleg vízben és adjunk hozzá egy-két evőkanál szódabikarbónát. Erről először egy Balatonfüredi előadáson hallottunk, ahol a természetes anyagokkal való tisztítást reklámozták, hogy csökkentsék a környezetszennyezést. Ha érdekel a téma, itt további információt találsz róla.