Pandemic: Reign of Cthulhu társasjáték

Pandemic: Reign of Cthulhu

Az ősi gonosz készül kitörni kozmikus börtönéből, hogy elárassza világunkat. Minden amit ismersz és szeretsz pusztulásra van ítélve a káosz és őrület által. Be tudod zárni az összes dimenzió kaput időben bátor nyomozóid segítségével? Siess, mielőtt elveszted az utolsó csepp ép eszedet is, és magával ragad az őrület!

Pandemic: Reign of Cthulhu társasjáték
Pandemic: Reign of Cthulhu társasjáték

Már több alkalommal megmentettük a világot a Pandemic társasjáték fertőzésekkel elárasztott tábláján, sőt egyik barátunknak hála, az Elder Sign társasjátékban is megakadályozhattuk a Mérhetetlen vének áttörését a dimenzió kapukon. Most lehetőségünk nyílik rá, hogy egy ismerős mégis extra brutál univerzumban vegyük fel a harcot Lovecraft által megálmodott kultistákkal és a 10 főgonosz egyikével.

Pandemic: Reign of Cthulhu társasjáték
Pandemic: Reign of Cthulhu társasjáték

A Pandemic: Reign of Cthulhu társasjátékban a megszokott Pandemic játékélményt kapod egy extra horror csavarral, ahol a 10 Mérhetetlen vénnel találod magad szemben, akik saját szörnyű képességeik segítségével próbálják pusztulásba taszítani a világot. Nyomozók bőrébe bújva próbáljátok lezárni portálok sorát, mielőtt kimondhatatlanul gonosz szörnyek árasztanák el világunkat, mindenközben kockára teszitek elmétek épségét.

Ha játszottál már Lovecraft világában játszódó társasjátékkal, mint például a Mansion of Madnes vagy Arkham Horror, akkor tudod, hogy általában kooperatív játékokról van szó, ahol minden játékos utolsó lehelletéig képes küzdeni, akár önmagát is feláldozva, hogy legalább egy halvány esélyük legyen a gonosz legyőzésére. Ez most sincs másképp.

Ismerős a Pandemic társasjáték?

Ha nem, és ki szeretnéd próbálni az eredeti változatát, nálunk kibérelheted! Röviden: a földet négy halálos vírus támadta meg, ezekre kell ellenszert találnotok barátaiddal, de vigyázat! A vírusok minden körben tovább terjednek, és ha egy város túl fertőzött lesz, járvány tör ki, mely megfertőzi a szomszédos városokat is. A játékot kizárólag a 4 ellenszer kifejlesztésével lehet megnyerni, elveszteni viszont 4 különféle módon is, így bátran kijelenthetjük, hogy a játék elég nehéz, és szoros együttműködést követel meg a játékosoktól.

Mivel társasjáték fanok vagyunk, mindent megteszünk, hogy a lehető leghamarabb beszerezzük a játéknak ezt a változatát.