Pizza tesztelés a Pandáknál

Néhány napja termékmintát kaptunk egy Kalocsa melletti paprika gyártótól. Tőlük származik az extra csípős chili szószunk is, amivel rendkívül meg voltunk elégedve. Ajánlásukra kipróbáltuk többi terméküket is, melyekből az enyhén csípős édes-savanyú szósz ragadta meg fantáziánkat.

Mivel konkrét elképzelésünk nem volt, ezért egy 32cm-es pizza tésztáját nyakon öntöttük egy adag szósszal, és elkezdtük megszórni mindenféle feltéttel.

Pizza kísérlet sütés előtt

Úgy gondoltuk, az ananász, kukorica és hagyma jó választás lenne, hisz a kínai konyha is előszeretettel alkalmazza ezeket az alapanyagokat. Miután gondosan megágyaztunk nekik sonkával és csirkemellel, el is osztottuk a feltéteket, hogy külön-külön is meg tudjuk kóstolni a kombinációkat.

11063033_856149721089890_172737987_n

Uborkát is tettünk rá, bár előre lehetett tudni, hogy ehhez az összeállításhoz nem fog passzolni. Amit nem sejtettünk, az a többi feltét feleslegessége volt. A legjobban az a szelet ízlett nekünk, amit a szószon, csirkemellen és sajton kívül semmi más nem fedett.

Az évek során arra jöttünk rá, hogy minél kevesebb feltét van egy pizzán, annál jobban átjönnek az egyes feltétek ízei, ezáltal nem csak laktató lesz a pizza, hanem egyúttal élvezhető is. Egyszer próbáljátok ki nyugodtan, hogy rendeltek egy 10 próba pizzát plusz csemege uborka feltéttel. Hiába van rajta sokkal több feltét, a Csubijó pizza elfogyasztása sokkal nagyobb élvezetet nyújt, mert az összetevők harmóniában vannak egymással, a fejedben pedig el tudod különíteni az enyhén sós tarja és bacon ízét a jellegzetes főtt tojásétól, ami meg is alapozza a “húsvét van” érzést. Ezt koronázza meg a csemege uborka enyhén savanykás íze, aminek hiánya főbenjáról bűn lenne részünkről.

Ugyan ez a jelenség lépett fel itt is: az édes savanyú szósz a csirkével karöltve olyan kombinációt adott, aminek értékéből bármelyik plusz feltét csak elvett volna. Természetesen ez a mi szubjektív véleményünk!

Bár a pizza összetevőit tekintve a legdrágább alapanyagokból készül (édes-savanyú szósz, dupla csirkemell, sajt), mégsem tesszük a legdrágább kategóriába, lehetőséget adva így a kísérletezésre. Biztos lesz olyan akinek kukoricával vagy ananásszal ízlik majd jobban, esetleg a hagymát fogja róla hiányolni.

Rendelni valószínűleg áprilistól lehet majd, amint megérkezik a következő szállítmányunk az édes-savanyú-csípős szószból.