Pizza újramelegítés

Biztosan veled is előfordult már, hogy kifogott rajtad egy pizza, és nem sikerült egyből begyűrni, így eltetted a hűtő mélyére, elé pakolva egy kiló salátát, hogy szobatársad biztosan ne találjon rá.

Fogadjunk, hogy mikor este újra elővetted a pizzát, a mikróban melegítetted újra! Mi is ezt csináltuk régen, azonban elegünk lett belőle, hogy 4 másodperc nem elég a felmelegítéshez, 6 után pedig olyan forró rajta a sajt, hogy 10 percig enni sem lehet belőle. Most mutatunk egy olyan megoldást, amivel a pizza alja sem ég oda, és a sajt is megolvad.

Pizza újramelegítés
Pizza újramelegítés

Szükség lesz hozzá egy fedővel rendelkező serpenyőre, néhány csepp vízre, illetve egy el nem fogyasztott pizzára. Közepes lángon 2 percig melegítsd a pizzát, hogy az alja újra ropogós legyen, majd tegyél két-három csepp vizet a serpenyőbe a pizzától kicsit távolabb, és fedd le egy fedővel. Egy percig gőzöld, így a pizza tetején lévő sajt szépen megolvad, a széle pedig újra puha lesz.