Pokemon Go motiváció működése – hogyan csökken és növekszik

A Pokemon Go legújabb újítása a raid harc és a jelvény mellett a motiváció. Működése nem olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre tűnik, mindössze néhány pontban el fogom tudni magyarázni, hogyan csökken és növekszik, és ez milyen hatással van a harcokra.

Edzőtermet foglalni továbbra is úgy lehet, hogy az ellenfél minden egyes Pokémonját legyőzöd, és kipucolod teljesen a Gym-et. Ehhez viszont a Pokémonok motivációját 0-ra kell csökkkentened, melynek következtében visszatérnek edzőjükhöz.

A motiváció egy szívvel jelölt tulajdonság, mely megmutatja, hogy az adott Pokémon mennyire szeretne még az adott edzőteremben harcolni. Ez idővel magától csökken (te se lennél szívesen távol hónapokig a barátaidtól), a harcok is lejjebb viszik, de egy kis kedvességgel növelhető (berry bogyó).

Etesd bogyókkal, és újra felmegy a motiváció

Minél kevesebb egy Pokemon motivációja, annál könnyebb legyőzni (kevesebb CP-vel kezdi a harcot).

Így csökken a motiváció ellneséges Gym-ben

  • A motiváció idővel magától is csökken, ráadásul erősebb Pokémonnál ez gyorsabban történik. Kb 3000 CP feletti Pokémon motivációja óránként 10%-kal csökken, míg 3.000 alatt ez 1%.
  • Minden alkalommal amikor legyőzöl egy védő Pokemont, kb 20%-kal csökken a motivációja.
  • Ha a CP átvált pirosba, a következő vereségnél visszatér az edzőjéhez.

Így növekszik a motiváció a saját Gym-ben

  • A motiváció növekszik, ha egy szövetséges Pokémon Berri-bogyót kap.
  • Egyelőre kevés az adat, de egymás után egyszerre csak megadott számú bogyót adgatsz, aztán egy időre letiltja ezt a rendszer. Valószínűleg azért, mert különben lehetetlen lenne elfoglalni egy edzőtermet ami mellett ott áll a birtokló csapat, és berrivel tömi a lényeket.
  • Megjelentek az arany bogyók (Golden Razz Berry), mely 100%-ra tolja fel egy Pokemon motivációját.
  • Ahhoz, hogy bogyeszt adj egy Pokémonnak, a Gym közelében kell lenned.