Pokemon Go Raid harc – Feltételek, ellenfelek, jutalmak

A Pokemon Go Raid harcok a legújabb frissítésben jelentek meg, melyhez jelenleg akkor férhetsz hozzá, ha már elérted a 25-ös szintet. (2 napje ez még 35 volt, így elképzelhető, hogy csökkenni fog).

A lényege, hogy minden nap megjelenik 1-1 erősebb Pokemon valamelyik Gym-ben, amit közösen más trénerekkel együtt kell legyőznöd, hogy aztán értékes cuccokat nyerhess, és elfoghasd a Pokémont.

Ami külön jó pont, hogy az erősebb Pokemonoknál (lásd a cikk alján) néha kénytelen leszel más csapat játékosaival együtt küzdeni a győzelemért, ami egyáltalán nem baj!

Hogyan zajlik egy Raid harc?

  1. Megjelenik egy tojás valamelyik Gym fölött.
  2. Miután kikelt, a Gym már nem foglalható el, átalakul Raid helyszínné. Innentől számítva 1 órád van rá, hogy legyőzd benne a főellenséget.
  3. Egyszerre maximum 20-an küzdettek meg a főellenséggel.
  4. Miután felhasználtad itt a Raid belépődet (lásd lejjebb), beléphetsz a Gym-be. 5 perced van legyőzni a szörnyet a saját 6 Pokemonoddal.
  5. Ha elbuksz, feléleszheted és felgyógyíthatod barátaidat, és akárhányszor újrapróbálkozhatsz amíg le nem jár az 1 óra.
  6. Ha győzöl, nyereményeket kapsz, és lehetőséged van elkapni a Pokemont.
  7. Ha lejár az 1 óra, minden visszaáll a régi kerékvágásba, az addigi Gym védő Pokemonok visszakerülnek a helyükre.
Pokemon Go Raid

Fontos, hogy nem összesen 20 embernek van lehetősége részt venni a Raidben. Ha elkezdődik, és már 30 másik ember ott toporzékol mikor odaértek barátiaddal, egyszerűen hozz létre egy privát csoportot egy jelszóval, és együtt lehetőségetek lesz legyőzni a főellenséget. A 20 fő azt jelenti, hogy egy ilyen csoportban, maximum 20 ember vehet részt.

Hogy működnek a Raid jegyek?

Habár a ez egy ingyenes “esemény”, a részvételhez szükség van jegyekre.

Naponta egy jegyet szerezhetsz meg azáltal, hogy megpörgeted a Gym képét (feltével, hogy megfelelő szintű vagy). Egyszerre egy ilyen jegy lehet nálad, és egyszer használhatod csak fel egy nap (ott viszont az 1 óra alatt akárhányszor megpróbálhatod legyőzni az ellenfeled).

Vehetsz még Prémium Raid Jegyet is, ez 100 PokeCoinba kerül, és akármennyit birtokolhatsz belőle egyszerre.

Ha sok-sok raidben részt veszel, nyerhetsz Legendás jegyet, mellyel majd a Legendás Pokemonok ellen használhatsz fel.

Raid jutalmak

  • Ritka cukorka – ha használod, átváltozik az adott Pokemon cukorkájává, így ritka Pokémonok is könnyebben erősíthetőek.
  • Golden Razz Berry – Nagyban megnöveli egy vad Pokemon elfogásának esélyét, valamint a Gym-ben teljesen feltölti egy védő Pokemon motivációját.
  • TM – Technikai Masinák, melyből van gyors és töltős változat. Segítségükkel lecserélhető egy Pokemon gyors vagy speckó támadása. Olyan, egyébként erős Pokemonoknál érdemes használni, amik szerencsétlen módon gyenge támadást kaptak továbbfejlődésük során.

Milyen ellenfelek vannak Raid harc során?

Néhány Raid harc könnyebb, néhány nehezebb mint az átlag. Ahhoz, hogy a sok Raid közül ki tudd választani a megfelelőt, segít a nehézségi besorolás: 1 és 5 közötti nehézség van, melyből az 1-es egyedül is bevállalható, azonban a hármashoz már jó, ha rajtad kívül 2 másik ember is támadja a tornyot.

A Raid harc meghirdetése előtt 2 órával megjelenik egy tojás az adott Gym felett, melyből két óra elteltével kikel egy főellenség. Szerencsére a Raid szintjéből már következtetni lehet rá, hogy milyen ellenfél jelenhet meg, íme a lista:

Level 1 Raid

Az utolsó oszlop azt mutatja, hogy hány CP-vel rendelkezik a főellenség.

Level 1 Raid főellenségek

A Level 1-es Raid főellenségek rózsaszín tojásból kelnek ki, és őket a legegyszerűbb legyűrni. Bár egy 5085 CP-s Quilava erősnek számít, ne feledd, hogy neked 6 Pokemonod áll rendelkezésedre, hogy legyőzd (arról nem is beszélve, hogy bárki csatlakozhat segíteni).

Nem véletlenül lett ilyen “könnyű” szint beletéve a játékba. Sokan ritkán lakott területen tartózkodnak, ahol nehéz segítséget találni a Raideléshez. Ezt, sőt még talán a második szintet is be tudják verni egy kis szerencsével egyedül.

Level 2 Raid

Level 2 Raid főellenségek

Ez a szint is legyőzhető egyedül, azonban sokkal nagyobb szerepet kap a kitérés harc közben, illetve a megfelelő típusú Pokemon kiválasztása harc előtt.

Weezing és Muk támadásait egy Steelix elég jól állja, míg egy Exeggutor ellen valami bogárral érdemes csatába indulni. Tovább folytatva a sort, Electrabuzz föld típussal döngölhető földbe, Magmart pedig a víz típus kényszeríti térdre.

Level 3 Raid

Level 3 Raid főellenségek

Ezen a szinten kezd trükkös lenni a dolog. Hiába térsz ki a támadások elől, az idő limit egyszerűen nem lesz elég ahhoz, hogy elég sebzést vigyél be az ellenfélnek.

Level 4 Raid

Level 4 Raid főellenségek

Jelenleg ők a legerősebb ellenfelek akikkel találkozhatsz, bár itt is mindegyiknek megvan a maga gyengesége. Snorlax és Blissey bár sok élettel rendelkeznek, egy harcos Pokemon jó választás ellenük. Dragonite ellen a jég támadások hatásosak, Tyrannitar pedig duplán gyenge a harcos Pokemonokkal szemben.

Level 5 Raid

Ez a szint jelenleg nem elérhető a Pokemon Go-ban, ennek oka pedig az, hogy itt lehet majd megküzdeni a Legendás Pokemonokkal.