Pokémon Go Sightings: közeli Pokémon bug javítás!

A Pokemon Go, Sightings néven teszi közzé javítását, mely a közismert közeli Pokémon bug orvoslására szolgál.

Ha vérbeli Pokémon edző vagy, valószínűleg már te is tapasztaltad, hogy minden közeli Pokémon, 3 lábnyomnyi távolságra van tőled a rendszer szerint. A legújabb frissítés ezt a hibát küszöböli ki, és Sightings néven egy teljesen új megoldást kínál helyette. Lássuk hát, miről is van szó!

Sightings – észlelések, irányzék

A legfontosabb dolog, hogy amíg tesztelési fázisban van, csak néhány játékosnál jelenik meg a teljes újítás. Ha te is egy vagy közülük, írd meg nekünk hozzászólásban, hogy mit tapasztaltál, jobb-e tőle a játék!

Pokemon Go sightings javítás

Ami mindannyiunknál frissült, az a Pokémon képe mögötti magas fűvel jelzett Sightings rendszer, ami kb 10 másodpercenként frissül. Több helyen is olvastuk, hogy már sokkal jobban működik az “elindulok az egyik irányba, ha eltűnik megyek a másikba, aztán balra, ha eltűnik akkor jobbra” módszer, mivel ha kiérsz a Pokémon hatósugarából, szinte azonnal el is tűnik, így nem kell folyamatosan frissítgetni.

Szintén nagyszerű újítás, hogy az azonos Pokémonok már csak 1 helyet foglalnak el a lapon. Ennek hála, nem kell magad végigkűzdeni több oldalnyi Rattata és Pidgey hordán, hogy a végén megállapítsd: nincs itt rajtuk kívül semmi érdekes.

Ugyanennek a következménye (pl 3 Pidgeyt szimbolizál 1), hogy a gyakoribb Pokémonokat nehezebb a fenti módszerrel beháromszögelni, de megsúgunk valamit: ha a gyakori Pokémonokra hatjasz, akkor nem érted a játék lényegét. Ha pedig egyszerre 4 Dratini jelenik meg, hidd el nekünk, senki nem fog sajnálni. First World Problems.

Amit jelenleg kizárólag néhány szerencsés teszt alany próbálgathat, az a PokéStophoz hozzárendelt Pokémon. Ha rápöttyintünk a képére, megmutatja a rendszer, hogy milyen való világ beli látványossághoz kell elbandukolnunk, hogy be tudjuk fogni a Pokémont.

Pokemon Go Nearby Sightings frissítés

Sokan amiatt aggódnak, hogy a játékélményt megöli, ha nem az erdő közepén bukkansz rá egy Bulbasaurra, de az igazság az, hogy eddig sem nagyon jött be az, amit a játék elején ígértek a Pokémonok felbukkanásáról. (pl Pszicho kórházak körül).

Felmerül a kérdés: mi van azokkal a falvakkal, és vidékekkel, melyek nem bővelkednek PokéStopban? Egyelőre úgy néz ki, hogy továbbra is megjelennek elkószált Pokémonok, csak ritkábban.

További Pokémon Go frissítés 0.33

Amik még frissítésre kerültek:

  • Megjelenik egy figyelmeztetés, hogy vezetés közben ne játszatok, amit meg kell erősíteni, hogy nem, te valóban nem vezetsz, csak 65 km/h-val sétálsz.
  • Az ívelt labda (curved ball) pontosságán csiszoltak a fejlesztők
  • A “Nice”, “Great” és “Excelent” dobások az utóbbi időben nem adták meg a megfelelő XP bónuszt. Javítva.
  • Néhány esetben nem az a medál jelent meg, amit meg kellett volna szerezni
  • Lehetőség van a neved megváltoztatására, már csak 1 alkalommal
  • Újra működik az akku kímélő mód!