Topogó Tappancsok, Veszprém nagyszívű kutyabarátai

Az Állatvédő Egyesület Veszprém telephelyére önkéntesen, és rendszeresen ellátogató nagyszívű kutyabarátok csoportja a Topogó Tappancsok, akiknek bemutatkozóját olvashatjátok lentebb. Ha megtetszett, csatlakozzatok hozzájuk bátran!

Topogó Tappancsok
Topogó Tappancsok csapata

Szia, Kutyusbarát, Cicabarát!

Ha magadra ismertél a megszólításban, akkor azért, ha nem, akkor azért olvasd el a következő sorokat!

Egy kellemes, stresszt levezető, boldogság hormont termelő, szabadban töltött programra szeretnénk meghívni Titeket. Ez a program nem lenne más, mint séta aranyos, szeretetre éhes kutyusokkal, illetve gondoskodó időtöltés cicusokkal.

Veszprém és Nemesvámos között található az Állatvédő Egyesület Veszprém menhelye, ahol jelenleg 7 olyan kutyus él, akik nagyon szeretnének kiszabadulni a kenneljükből minél többször, amíg örökbe nem fogadja őket valaki. A gondozóik etetik, itatják őket, tisztán tartják életterüket, de sétára nem mindig jut idő és energia.

Itt jövünk mi a képbe, akik megsétáltatnák őket! Minden kutyushoz póráz és pár jó tanács jár, és már mehettek is ki a rétre futkározni, sétálni, simogatni! Mindegyikük rendkívül barátságos és könnyen kezelhető.

A cicusok kicsit jobban helyhez kötöttek, őket a menhelyi lakásukban lehetséges gondoskodó kezeitekbe venni, simogatni, etetni, rendbe tenni környezetüket.

Topogó Tappancsok kérdések és válaszok

K0: Miért jó ez nekem?

V0: Ha imádod a kutyusokat, akkor azért. Ha még nem tudod magadról, akkor most megtudhatod. Ha szeretnél kutyust, de te is úgy tudod, hogy akváriumban nem élnek meg, ezért a koliban nem lakhatnak, akkor íme egy remek köztes megoldás!
K1: Mikor mennénk?

V1: Minden nap 9-12h között tart nyitva a menhely. Akkor mennénk, amikorra megbeszéljük!
Tervezett időpontok: szerda 9h (Vivivel); vasárnap 9h (Dodóval). A későbbiekben nélkülünk is kilátogathattok!

K2: Meddig tart ez?

V2: Ameddig szeretnéd, de legkésőbb addig, amíg a gondozók kint vannak a telepen. Ha csak fél órát szeretnél sétálni, akkor addig. Ha másfelet, akkor addig. Csak rajtad múlik!

K3: Nem szoktam kutyust sétáltatni. Mehetek kezdő alkalmi gazdiként is?
V3: Igen. A kutyusok rendesek, könnyen kezelhetőek, nem kell tőlük félni, és párokban, hármasával, de akár négyen is vihettek ki kutyusokat. Vannak kis testű kutyusok is.

K4: Megleshetem, hogy kik várnak rám odakint?

V4: Igen, az egyesület Facebook oldalán van kép róluk. Album: https://goo.gl/CrjzAK

Közülük az első 7, akit választhatsz: Hangi, Béla, Dodó(nem, nem a rendszergazda), Csaba úr, Buksi, Kormos, Ezra. Gábor szerelme Hangi, ők mindenképpen szeretnének együtt menni vasárnaponként, de szívesen fogadnak társulókat.

K5: Mit vigyek magammal és magamon?

V5: Simogató kezeket. Esetleg jutalom falatokat, de semmi sem kötelező. Ha már kicsit kiszabadulhatnak a te segítségeddel, az is tökéletes ajándék nekik. Póráz, nyakörv alap felszereltség mindegyik kutyushoz.

Öltözz rétegesen olyan ruhába, amit nem sajnálsz, ha sáros lesz! A természet lágy ölén ilyen esős kora tavasszal bizony sáros a táj odakint.

K6: Mentek máskor is?

V6: Általában vasárnap mindig megy valaki közülünk. De nem kell feltétlenül velünk kilátogatnotok. Ha nektek másik nap jó, akkor segítünk leegyeztetni, hogy máskor is ki tudjatok látogatni!

K7: Akár tudok menni, akár nem, mivel tudok segíteni még?

V7: Laknak kint cicusok is, ezért cica és kutyus kaja mindig jól jön. De nagy hasznát látják régi törülközőknek, törlő rongyoknak, etetőtálnak, főzőedényeknek. Ami pedig nagy segítség lenne, az nem más, mint korlátlan mennyiségben macskaalom cicusoknak, és faforgács a kennelekbe. Ha van ismerősöd asztalos műhelyben, akkor kérünk, hogy kérdezz utána. A szállítást megoldjuk valahogy.

K8: Milyen messze vannak a kutyusok? Hogyan jutunk el oda?
V8: A Központi Kolitól 3 km-re(ez kb. olyan távolság, mint ha kisétálnál a buszpályaudvarra, majd vissza). Térkép itt: https://goo.gl/pDsB8I

Ha szerencsénk van, akkor olyanok is jelentkeznek, akiknek van autója, és elvisz minket. Részünkről 3 embernek tudunk helyet adni magunk mellett a kocsiainkban. Ha mindketten megyünk, akkor hatnak is.

Ha van kerékpárod, akkor egy könnyed tekeréssel meg tudod közelíteni a helyet! 100 méter kivételével végig kiépített bicikli út van.

K9: Kit keressek ezzel kapcsolatban, ha jelentkeznék, vagy kérdésem lenne?

V9: Ketten álltunk az ügy mögé szervezőként:

Rezes Vivien Viv
https://www.facebook.com/vivien.rezes.9

Marton Gábor Dodó
https://www.facebook.com/dodver