Kedves Vendégeink ünnepi nyitvatartásunk a következő: December 24, 25, 26 zárva, 27, 28 11:00-21:30, december 31 és január 1 11:00-21:30. Mindenkinek békés karácsonyt és boldog új évet kívánunk!

Társasjáték napot tartunk szeptember 30-án szombaton. Maradj itt hétvégére, és próbáld ki játékainkat ingyen!

Társasjáték kölcsönzés

Ha hétvégén unatkoztok a haverokkal, vagy kinéztél egy társast magadnak, de megvétel előtt ki szeretnéd próbálni, akkor vess egy pillantást folyamatosan bővülő társasjáték készletünkre.

Ha valamelyik megtetszik, és meg szeretnéd venni, jelezd igényed, és a GémKlub oldalán található árakhoz képest némi kedvezményt tudunk neked biztosíani (és szállítási költséget sem kell fizetned!).

Kölcsönzés menete

  • Kölcsönözni csak a Központi Kollégium lakói tudnak
  • A lenti lista tartalmazza a kikölcsönözhető játékainkat
  • A büfében tudod átvenni őket nyitvatartási időben
  • Egy fényképes igazolványt kell leadnod
  • Ki kell töltened egy papírt elérhetőségekkel, és vállalod, hogy vigyázol a társasjátékra
  • A játék 2 napig lehet nálad

Játékok

Rettegés ArkhambanBérlés: 500 Ft

Arkham városába felbukkan a gonosz, és minden a feje tetejére áll. Néhány bátor ember megpróbál tenni valamit ellene, de borzasztó nehéz feladat lesz szembeszállni a mérhetetlen vénekkel, vámpírokkal, és más dimenziók szörnyeivel.

Ebben a kooperatív játékban nem egymás ellen kell játszanotok, hanem közösen legyőzni a játékot. 2-5 órás játékidejével egész estés szórakozást nyújt, bár nem árt, ha valaki előtte azért alaposan áttanulmányozza a szabályokat, vagy megnéz róla egy videót.

Lovecraft és horror rajongóknak ajánljuk, illetve azoknak akik nem riadnak meg a több órás játékoktól sem!

Magyar nyelvű

Pandemic: Reign of CthulhuBérlés: 500 Ft

Az eddigi járványok, csak nátha ahhoz képest ami most jön. A földet a teljes pusztulás fenyegeti. Az ősi vének ébredeznek és nem tétlenkednek. Minden amit ismerünk és szeretünk felemészti a káosz és az őrület. Az épelméjűségünket kockára téve, vajon időben be tudjuk e zárni a kapukat? Vagy már most is túl késő?

Ha szereted a Cthulhu mítoszt, vagy nagy Pandemices vagy és szeretnél már valami újat a megszokott mechanizmusok mellé, ezt neked ajánljuk

Angol nyelvű

TakenokoBérlés: 500 Ft

A Kína egy Pandát ajándékoz a Japán császárnak barátsága jeléül. A probléma az, hogy Japánban nemigen terem a Panda kedvenc eledele, a bambusz. A palota kertészeiként a ti dolgotok, hogy megfelelő bambusz földek ültetésével, a Panda mozgatásával és az időjárás befolyásolásával bebizonyítsátok rátermettségeteket.

Egy könnyed, színes és szeretni való játék. Ha panda rajongó vagy, kötelező!

Magyar nyelvű

KingdominoBérlés: 300 Ft

Ez a nagyon szép grafikával ellátott dominó szerű játék elnyerte a 2017-es év társasjátéka címet, pedig a szabályok roppant egyszerűek. Dominószerű, osztott lapocskákból királyságot építeni elég izgalmas dolog tud lenni, pláne, hogy előre meg kell tervezni, hová teszi az ember a következő elemet... Az összefüggő területek, mint a búzatábla vagy az erdő, pontokat érnek, de a hely korlátozott, egy 5x5-ös négyzeten belül kell ügyeskednie az embernek!

Roppant egyszerű, gyors, ellenben taktikus, szórakoztató és sokszor újrajátszható játék.

Magyar nyelvű

TevefutamBérlés: 400 Ft

Tevefutamot rendeznek a sivatagban, ahol fogadni lehet a legelső, legutolsó, vagy adott körben első tevére. A tevék mozgását délibáb és oázis kártyákkal lehet befolyásolni, aminek köszönhetően, a játék utolsó körében is lehet az utolsó tevéből első!

Ha egy teve ugyanarra a mezőre lép, mint egy másik, felugrik az első hátára. Ezután amikor az alsó teve lép, lép a hátán levő is vele együtt!

Tip-mixeseknek, lovisoknak és szerencsejátékosoknak kötelező!

Magyar nyelvű

FedőnevekBérlés: 400 Ft

Kémeink fedőneveket kaptak, melyeket tudomásukra kell hoznunk. Ehhez 25 szóból minél hamarabb ki kell találniuk, melyik az a 8-9 ami az ő csapatukhoz tartozik.

A kémfőnöknek lehetősége van 1-1 szóval utalni ezekre a fedőnevekre, pl ha a csapatába tartoznak "törzs", "kocka", "hajó" fadőnevek, akkor a "test:3" kulcsszóval utalhat rájuk. A szám jelzi, hogy hány fedőnévhez kapcsolódik a kulcsszó.

Nagyon jól fejleszti az asszociációs képességet, és jóket lehet derülni, mikor kiderül, hogy valaki mire gondolt.

Magyar nyelvű

Catan telepeseiBérlés: 400 Ft

A játék célja Catan szigetén megszerezni az uralmat. Az első telepesek egy ismeretlen sziget partjaihoz érnek. Településeket és utcákat építenek, településeiket városokká fejlesztik. Egyszer téglából bőséges a készlet másszor pedig ércből.

Élénk cserekereskedelemmel új lehetőségek nyílnak meg mindenki előtt! Hamarosan szűkössé válik az élet a szigeten, és egy verseny veszi kezdetét a nyersanyagok és a hatalom megszerzéséért.

A Catan telepesei egy háromszoros díjjal kitüntetett izgalmas stratégiai játék.

Magyar nyelvű

MysteriumBérlés: 500 Ft

Gyilkosság történ Warwick herceg kastélyában egy 100 Fős bálon 1920-ban. Az esetet lezárták anélkül, hogy a tettes előkerült volna. Az utóbbi időben egy szellem kísért a kastélyban, és minden jel arra utal, hogy az áldozat próbál így üzenni a túlvilágról.

A játékosok médiumok bőrébe bújva (ingajós, kártyavető, számmisztikus) próbálnak halloween estéjén kapcsolatba lépni a szellemmel, aki látomások formájában mutatja meg nekik, kik a gyilkosság gyanusítottjai.

40-50 perces kooperatív játék, mely egyfajta Dixit-Cluedo keverék. Írtunk is róla egy cikket .

Magyar nyelvű

InkognitoBérlés: 400 Ft

A velenci karnevál fergeteges forgataga tökéletesen kedvez a kémeknek, hisz mi sem egyszerűbb, mint ilyenkor elvegyülni a tömegben, megtéveszteni az ellenfél kémeit és közben végrehajtani a titkos küldetést?

Feladatunk Velencében való kószálás közben kérdéseket feltenni az utunkat keresztező ügynököknek, és kitalálni ki van velünk, hogy segítségével végrehajthassuk titkos küldetésünket.

Kb. 60 perces játék, 3-5 fő részére, de a legélvezetesebb 4-en játszani.

Magyar nyelvű

FincaBérlés: 400 Ft

Mallorca szigetén kóstolhatunk bele a gyümölcstermesztésbe egy gyümölcs szélmalom segítségével. A szabályok egyszerűek, taktikázásra mégis rengeteg lehetőség van.

A szélmalom minden kereke egy gyümölcsöt jelöl, amikre a játék elején tetszőlegesen felhelyezzük bábuinkat. Innentől jön a gondolkodós rész, ugyanis egy bábuval annyit léphetünk, ahány bábu áll a kiinduló mezőn, és annyi gyümölcsöt kapunk, ahány bábu a célmezőn van.

30 - 60 perces játék, 2-4 fő részére.

Magyar nyelvű

EvolúcióBérlés: 500 Ft | Megrendelés: 10.500 Ft

Ez a játék a dinoszauruszok korába kalauzol minket, ahol a feladatod új fajokat létrehozni, különböző tulajdonságokkal felvértezni őket, és minél több élelmet gyűjteni.

A játék csavarját az adja, hogy békés növényevők mellett akár ragadozókat is nevelhetsz, akik más fajok populációját ritkitják.

30 - 60 perces játék, ahol több mint 150 különféle fajt tudsz létrehozni a tulajdonságaik variálásával.

Magyar nyelvű

Gaia Bérlés: 400 Ft

Istenek bőrébe bújva kell létrehoznunk egy világot, melyekre később városokat telepítve, és azok igényeit kielégítve nyerhetjük meg a játékot.

A különböző földrészek megteremtése mellett (mező, hegyek, tenger, mocsár), élővilágot hozhatunk létre, mely később táplálékként szolgálhat városunknak.

Persze egy istennek nem csak az építés áll hatalmában, így hosszú szárassággal egy mezőből sivatagot, vagy sok esővel mocsarat is létrehozhatunk. Továbbá egy jól irányzott villámmal, vagy egy megfontolt földrengéssel az egész földet átrendezhetjük.

Magyar nyelvű szabály, játék közben nyelvfüggetlen

Nyolc perces birodalom Bérlés: 300 Ft

A szabályok átolvasása, és egy ismerkedő kör lejátszása után ez lesz az egyik legpörgősebb stratégiai játék, amivel valaha játszottál!

Minden játékos ugyanannyi pénzzel kezdi a játékot, amiből a felfordított akció kártyák közül vásárolhat magának. A legújabb kártyák a legdrágábbak, azonban ha valakinek van türelme, idővel akár ingyen is meg lehet őket szerezni, hacsak valaki nem csap le rá hamarabb.

Ezen kártyák segítségével lehet városokat alapítani, ahol a játékosok seregeiket képezhetik, és ezek mozgatásával a lehető legtöbb területet próbálják elfoglalni.

Magyar nyelvű

Sárkánytojás Bérlés: 300 Ft

Egy logikai játék, melyben a játékosok egymást követően lépnek egy sárkány tojásával, egyik kizárólag függőlegesen, másik vízszintesen. A játéktér 7*7 db lapkából áll, melyen pozitív és negatív számok szerepelnek.

A feladat, hogy minél nagyobb összeget gyűjtsünk össze. Elsőre egyszerűen tűnik, azonban hamar rájövünk, hogy nem mindíg érdemes a saját sorunk vagy oszlopunk legértékesebb lapját felvenni, mert így ellenfelünk sokkal rosszabb lapok közül választhat majd.

Aki szeret sakkozni, az ebben a játékban kellemes kikapcsolódásra lel.

Nyelvfüggetlen

Ciai
Ciai

Ciao Bérlés: 300 Ft

A kő-papír-olló játék feltúrbózott kártyásított változata némi UNO beütéssel.

Azon felül, hogy a kártyák az eredeti szabályok szerint ütik egymást, mindegyik rendelkezik egy zöld, sárga vagy piros színnel, mely egyben az erősségüket is jelzi.

Egy zöld ollót üt egy bármilyen színű kő, illetve egy sárga vagy egy piros olló. Lehet plusz lapokat huzatni, kézben lévő kártyákat tovább adni.

Nyelvfüggetlen

Logan stones
Logan stones

Logan stonesBérlés: 300 Ft

Szintén egy logikai játék, mely a kő-papír-olló alapjaira és az amőbára épül.

A feladat 4 azonos szimbólumot kirakni egymás mellé úgy, hogy ha egy lerakott bábu üti a mellette lévőt, akkor azt meg kell fordítani.

A bábuk mindkét oldalán szerepel 1-1 szimbólum, amiket pörgős játéknál nehéz fejben tartani.

Pörgős, szórakoztató játék

Nyelvfüggetlen

Dixit Bérlés: 500 Ft | Megrendelés: 7.690 Ft

Eddig szinte mindenkinek bejött ez a fantáziadús játék, amit két próba kör alatt (4 perc) meg lehet érteni.

Gyönyörű kártyák, pörgős játék, kreativitás és nagy nevetések jellemzik ezt a társast.

Nyelvfüggetlen

Pandemic Bérlés: 400 Ft | Megrendelés: 8.590

A földet négy halálos vírus támadta meg, ezekre kell ellenszert találnotok barátaiddal, de vigyázat! A vírusok minden körben tovább terjednek, és ha egy város túl fertőzött lesz, járvány tör ki, mely megfertőzi a szomszédos városokat.

A játékot megnyerni a 4 ellenszer kifejlesztésével lehet, elveszteni viszont 3-4 féleképpen is.

Néhány szóban: izgalom, kihívás, kooperáció, tervezés.

Concept 400 Ft

Úgy gondolod próbáltad már az activity minden formáját? A Conceptben lehet több a kihívás, mert nem lehet beszélni, mutogatni se rajzolni. Helyette viszont lehet egy ikonokkal teli táblára bábukat és jelölőket tenni.

Ha ez nem is keltette fel az érdeklődésedet, mindenképpen érdemes kipróbálni, mert a Dixit után ez az egyik legnagyobb szórakozást biztosító, ráadásul pörgős játék.

Magyar nyelvű

Gears of War 500 Ft

A számítógépes játék alapján készült társasban több küldetést játszhattok végig változó térképekkel.

Küldetésenként több szint van, ahol részfeladatok és szörnyek nehezítik meg dolgotokat, fegyverek és különféle akciók pedig segítenek a nehézségek leküzdésében.

A figurákat elkezdtük kifesteni, így téve még élvezhetőbbé ezt a pörgős és izgalmas játékot. ANGOL

Sequence 400 Ft

A Sequence egy táblás és kártya játék is egyben, amelynek alapja két pakli francia kártya. A táblán szintén a francia kártya lapja találhatók duplikálva 10*10-es elrendezésben.

A társas játszható akár kettesben is, de párokban még izgalmasabb. A játék kezdetekor a résztvevők számához meghatározott számú lapot kiosztjuk, és ezen felül mindenki magához veszi a kiválasztott színű korongokat.

A cél az ötödölőhöz hasonlóan 5 egymás melletti mező lefedése korongjainkkal úgy, hogy csak a kezünkben lévő lapoknak megfelelő mezőkre rakhatunk. Miután tettünk, a lapot eldobjuk és húzunk helyette újat.

Civilization 500 Ft

A jól ismert számítógépes játék társas verziója, ahol a körökre osztott játékmenetet sikerült párhuzamosítani, így egyik játékos sem fog unatkozni, amíg a többiek tervezik következő lépésüket.

Fejleszd ki elsőként te az űrutazást, urald a világot a kultúrával, gyűjts össze 15 aranyat, vagy kényszerítsd térdre a többi játékost. Egyik sem egyszerű módja a győzelemnek!

Patchwork 400 Ft

Ki gondolta volna, hogy a tetrist lehet ötvözni foltvarrással és a gomb gyűjtögetéssel? A Patchwork alkotói igen, mert ebben a játékban a gombokból vásárolt foltjaidat úgy kell felvarrnod a takaróra, hogy minél kevesebb üres hely maradjon rajta.

Ez a 30 perces, kétszemélyes játék próbára teszi a térlátásod, miközben folyamatosan mérlegelned kell: egy olcsó folt éri meg jobban, amit 10 perc felvarrni, vagy egy drágább, amivel egykét szóból végzel, és újra te lehetsz soron...

Cacao 400 Ft

A benszülött törzsek egyik legfontosabb aranyforrása a kakaó. Ebben a játékban a cél minél több arany szerzése, amit kakaó termesztéssel és kereskedelemmel, aranybányákkal, templomok meghódításával, és az ültetvényekre való vízhordással tudsz megtennni.

A játék térképét körről körre építhetitek fel különféle elemekből, melyek mellé munkás falvakat építhettek.

Nagyon jó bevezető játék azoknak, akik még nem találkoztak stratégiai játékkal, mert egyszerre több mindenre kell figyelni, és nem árt kicsit előre gondolkodni.

Építőmesterek 300 Ft

Egy 20 perces pörgős játék különféle épületekkel, az építést megkönnyítő szerkezetekkel, tanoncokkal, iparosokkal és építőmesterekkel.

A feladat 17 győzelmi pont elérése, melyet épületek felhúzásával tudtok elérni. Figyelem! A munkaerőt és a megépíthető épületeket közös pakliból húzzátok, így aki elsőnek csap le egy ígéretes lapra, az lehet a nyertes!

Ha viszont nem sikerül jól kiszámolni a szükséges alapanyagokat, egy kis épületek építésére specializálódott játékos hipp-hopp megelőzheti a palotát építőt!

Keltis kártyjáték 300 Ft

Ha szereted a pasziánszt, de szeretnél a barátaiddal is játszani, akkor a Keltis neked való.

Ebben a kártyajátékban 0-10 közötti sorokat kell összegyűjtened a különböző színekből. A feladatot több dolog is nehezíti, például ha leteszed a 0-1-3-4 lapokat, akkor kettest már nem szúrhatod be, hiába húzod fel később.

Helyette viszont ugyanabból a színből csinálhatsz 2-3-3-5-5-5-6 sort is, mivel mindenk kártyából több van a pakliban.

Bohnanza 300 Ft

Egy játék végeláthatalan földekről, babokról, pénzről... és felhőtlen szórakozásról. Minden játékos babokat ültet, amiket később pénzre vált be, ha elég nagyra nő az ültetvénye. Viszont csak véges számú ültetvényünk van, és a babokat is adott sorrendben kell elültetni. Mit csinál ilyenkor az ember leleményes gyermeke? Természetesen elsefteli a fölösleget, amire a többi játékos közül legalább egy igény tart. Igen ám, de mit ad érte cserébe?

A cél: egy játék alatt a legtöbb pénzt begyűjteni, ekkor lesz miénk a győzelem.

Black Box 500 Ft

Az AEG kiadó karácsonyi meglepetés doboza, mely több játékot tartalmaz egyszerre, melyből a két legjobb a Trains, Sevent Hero.

Repello 400 Ft

Egy társas mely a sakkot ötvözi a fizikával, azon belül is a hatás-ellenhatás törvénnyel.

A játékosok a képen látható tornyokkal lépkednek, és minden lépés után hátrahagynak egy korongot. A táblán lévő korongok taszítják egymást, és a köztük kialakult feszültséget fel kell oldalni úgy, hogy az egyiket elmozdítjuk, ami által új feszültségek jöhetnek létre.

A cél olyan feszültségek generálása, amivel a táblán fent lévő értékes korongot, vagy a többi játékost le tudjuk lökni a pályáról, így szerezve egyre több és több pontot.

Qwirkle 400 Ft

Ha szereted a Scrabble-t, de nem vagy a szavak emberek, akkor ez a társas neked való!

Itt színeket és alakzatokat kell összepárosítani. Néha 1-1 kocka lerakásával több pont szerezhető, mint egy egész sorral, nem kell hozzá más, csak jó szem.

Next! kockajáték 300 Ft

Kicsit a kockapókerre emlékeztető játék, ahol 6 kockával kell 3 különböző konbinációt kidobni 3 dobásból. Ha sikerült, a konbinációt jelző lapot el tehetjük, és felfordítunk helyette egy másikat.

Ha kudarcot vallottunk, a következő játékos eldöntheti, hogy utolsó dobásunkból megtartja -e valamelyik kocka állását, vagy újra dob az összessel.

A cél 17 pont elérése, azonban figyelj, mert vannak trükkös kártyák, amivel lapot lophat tőled ellenfeled!

Smash Up 500 Ft

Angol nyelvű kártyajáték, ahol 8 különféle fajból kell kettőt kiválasztani, kártyáikat összekeverni (smash up), és bázisokért harcolni.

Van akinek zombi dínók jönnek be, más a földönkívüli kalózokra esküszik, de van még ninja, robot törtpe és tündér pakli is. Egyiknek a sebzése nagy, másik sok egységet tud olcsón kijátszani, és van amelyik komplett bázisokat tud elérhetetlenné tenni ellenfelei számára.

Catan - Candamir 400 Ft

Egy Andor legendáihoz hasonló, ám annál jóval egyszerűbb, mégis élvezetes gyűjtögetős kalandjáték Catan szigetén.

Hőseinkkel nyersanyagokat gyűjtve kell teljesítenünk a sziget lakóinak kívánságait, melyek után győzelmi pontokat kapunk. Időközben az erdőben, hegyekben, mezőn és folyóvölgyben különféle tárgyakat is találhatunk, melyek erősebbé, gyorsabbá, meggyőzőbbé vagy ügyesebbé teszik hősünket, így könnyítve meg a feladatok elvégzését.

0 Kosár
Hozzáadva a kosárhoz.