A gyerekem első csínytevése

Az ember jól ismeri azt az érzést, amikor kisgyerek érkezik a családba. Már akkor is érezhető a változás, ha nem a saját családunk bővül, hát még ha rólunk magunkról van szó. Valóban helyes az a megállapítás, hogy ha kisgyermek érkezik a családba, már sosem lesz az élet a régi, megmásíthatatlan változások kezdődnek mind az anyuka mind az apuka egyéni életében és gondolkodásában is. Más dolgok lesznek a fontosak, más vágyak kerülnek előtérbe és más problémák foglalkoztatnak bennünket. Ez teljesen igaz nálunk is, bár azt kell mondjam, hogy igen szerencsések vagyunk, mert a mi gyerekünk nagyon játékos és eleven, de tényleg nem mondható rossznak. Persze ellenkezik velünk sokszor, és feszegeti a határokat, mert hát ő is kíváncsi, mint minden gyerek, hogy vajon meddig mehet el, de olyan hihetetlen nagy rosszaságokat sosem csinál.

Egyszer fordult csak elő, talán az volt az első nagyobb csínytevése, hogy a férjem munkahelyi telefonját úgy gondolta, hogy eldugja, és majd hideg meleg játékot játszik az apjával, aki megkeresi azt és mindenki megy tovább a maga útjára. Igen ám, de a telefont sikerült egy olyan helyre rejtenie, ahol sajnos a kijelző olyannyira sérült, hogy annak kárát már csak egy mobiltelefon szervíz tudta megoldani. Szerencsére az androidszerviz.hu csapata már jól bevált segítőtársunk, így tudtuk, hogy most is nagyon gyorsan és hatékonyan fognak tudni segíteni, ezért annyira nem estünk kétségbe, de a kislányunknak éreznie kellett, hogy ilyeneket nem szabad csinálni, mert az apjának a telefonja felbecsülhetetlen adatokat és információkat tartalmaz, nem igazán tudjuk pótolni, ha elveszne.

Persze ez számunkra is intő jel volt, hogy nem lehetünk annyira nemtörődöm típusok, hogy nem csinálunk ezekről az adatokról biztonsági mentést. Muszáj, hogy legyen egy olyan másolat mindenki telefonjáról, ami ha meghibásodik a készülék, vagy mondjuk a gyerek tönkreteszi, vissza tudja állítani az eredeti állapotot. Ez tehát nekünk is intő jel volt, hogy máshogy kell ehhez a témakörhöz is hozzáállnunk már.