Legnagyobb eredményünk

A mezőgazdasági területen tevékenykedő kisebb vállalatok nincsenek könnyű helyzetben, és akkor talán még nagyon finoman is fogalmaztam meg a dolgot. A nagyobb vállalatok folyamatosan azon mesterkednek, hogy a kisebb gazdaságokat bekebelezzék, és természetesen az árak tekintetében is nagyon nehéz nekünk kis gazdaságoknak tartani a hatalmas holdingokkal a versenyt. Talán manapság már a marketing területe segítséget jelent számunkra, hiszen legalább meg tudjuk mutatni az embereknek, hogy mit csinálunk mi máshogy és hogy miben másabb a mi termékünk mint egy hatalmas holdingé, akinek a szeme előtt csak a profit és a termelés mennyiségi növelése, a földterület kihasználási hatékonyságának növelése villog. Ám még így sem vagyunk könnyű helyzetben.

A géppark tekintetében például hatalmas különbségek vannak, ami nyilván megmutatkozik a termelés hatékonyságában, és így a termelt mennyiségben is. A minőség pedig hiába jobb, sokszor nagyon alul maradunk a versenyben. De hát nem adjuk fel, és igyekszünk minden lehetőséget kiaknázni. Az egyik területét ezeknek pedig a pályázatok adják, amik terén hála a jó égnek már több sikeres projektet is magunkénak tudhatunk.

A legutóbb például egy traktor beszerzése vált lehetővé egy ilyen pályázat kapcsán, amit sikerült megnyernünk. El sem tudom mondani, hogy egy-egy ilyen sikeres pályázat mennyit segít nekünk évről évre. Persze ez sem könnyű, hiszen egy pályázati anyag megírása, a sikeres bírálat estén a beszerzés és a karban tartás, a pályázati elszámolás mind-mind nehéz feladat, de hála a jó égnek, a mi cégünknek minden támogatás rendelkezésére áll ezekhez. Egy hihetetlen ügyes kolléga végzi a pályázati anyagok elkészítését és az elszámolásokat is, az Odisys pedig a beszerzésben felbecsülhetetlen partnerünk. Talán ezek nélkül már nem is lennénk a piacon. Szerencsés csillagzat alatt születtünk.